Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο γραφικό Αιτωλικό, για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου το ‘Αγιο Πάσχα.
‘Ολη τη μεγάλη εβδομάδα εψάλετο η ακολουθία του Νυμφίου που ξεκίνησε την Κυριακή των Βαΐων, με την κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ της Ανάστασης.
Ανήμερα του Πάσχα από το πρωί πρωί ξεκίνησε το ψήσιμο των αρνίων με τις ψησταριές να έχουν πάρει φωτιά, στο Αιτωλικό συνήθως ψήνουν πολύ μεγάλα αρνιά είκοσι κιλά και πάνω, το πασχαλινό τραπέζι συνοδεύατε και με πολλά αλλά παραδοσιακά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή ζημωτή κουλούρα, που την ετοιμάζουν οι νοικοκυρές το μεγάλο Σάββατο το κοκορέτσι, και τα ψάρια. Παιδικές φωνές, μουσικές, τραγούδια, παντού σε κάθε σπίτι, στα γραφικά σοκάκια της πόλης του Αιτωλικού.
Χέλια ψήνουν το Πάσχα στο Αιτωλικό.
Στο Αιτωλικό συνηθίζεται ανήμερα του Πάσχα, δίπλα στο σουβλισμένο αρνί να ψήνουν Χέλια ανοιγμένα πετάλια. Στο παρακάτω βίντεο μας μίλησε η Κυρία Δήμητρα γνωστή επιχειρηματίας στο χώρο του Ψαριού, και μας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την διαδικασία ψησίματος.
Το Αιτωλικό είναι κατακόρον περιοχή παραγωγής ψαριού όπως μας πληροφόρησαν οι ντόπιοι κάτοικοι ,στην ευρύτερη περιοχή λειτουργεί ιχθυοτροφείο παραγωγής χελιών, σε αυτό εξηγείται η αφθονία του συγκεκριμένου ψαριού και η σύνδεσή του με το Πάσχα.
Και του χρόνου με υγεία.
https://www.youtube.com/upload