Tα μικρά διαμάντια του Ιονίου Πελάγους
Από την επίσκεψη μας στην Κεφαλονιά, ανακαλύψαμε ότι είναι ένα νησί μαγευτικό με πολλές ομορφιές, αξιοθέατα και μαγικές παραλίες που δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδείτε .
Η Κεφαλονιά είναι νησί του Ιονίου Πελάγους και ανήκει στα Επτάνησα. Είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων και το τρίτο σε πληθυσμό μετά την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης.
Μια από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κεφαλονιά είναι η δημοφιλέστερη παραλία Μύρτος.
Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος είναι μια παραλία στη Κεφαλονιά. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Δήμο Πυλαρέων, βόρεια από το Αργοστόλι. Το πιο κοντινό χωριό είναι τα Διβαράτα νότια της παραλίας. Έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.
Η παραλία είναι βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία και έχει αναδειχθεί 11 φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας σε ψηφοφορία του ΕΟΤ, περισσότερες από κάθε άλλη παραλία. Ο Μύρτος είναι οργανωμένη παραλία, με καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη. Η παραλία είναι επικίνδυνη διότι ως ανοικτός κόλπος, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας εμφανίζονται μεγάλα κύματα, και πολλοί κολυμβητές έχουν πεθάνει. Στην παραλία διοργανώνεται κάθε Αύγουστο το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, ένα μουσικό φεστιβάλ του δήμου Πυλαρέων. Μπορεί το πρωινό στο Μύρτο να σας μαγέψει με την ηρεμία της πλάσης εκείνες τις ώρες, όμως το ηλιοβασίλεμα θα σας αφήσει κυριολεκτικά άφωνους μην φύγετε από εκεί αν δεν το χαρείτε διότι είναι ένα απίστευτο θέαμα.
Επιπλέον ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο το οποίο ονομάζεται Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης όπου βρίσκεται βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Η είσοδος είναι τεχνητή με σκαλοπάτια και ένας μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη σας στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ.. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του. Συγκεκριμένα είναι ένας τόσο ιδιαίτερος φυσικός σχηματισμός, που θα μείνετε άφωνοι από το θέαμα δηλαδή ποικίλει από γαλαζοπράσινα νερά μιας υπόγειας λίμνης, την οποία φωτίζει το φως του ήλιου που μπαίνει στο σπήλαιο από το μεγάλο φυσικό άνοιγμα της οροφής. Εκεί θα συναντήσετε τον ξεναγό οποίος θα σας εξερευνήσει με την δική του όψη στο υπόγειο αυτό θαυματουργό σπήλαιο. Τα νερά είναι αρκετά παγωμένα γι αυτό δεν θα σας συνιστούσα να βουτήξετε ακόμα και για τους πιο τολμηρούς. Έπειτα από την ξενάγηση σας μπορείτε να πάτε για μια βουτιά στην παραλία Αντίσαμος ή να πάτε στην Σάμη για φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα για να γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού αλλά και το παραδοσιακό κρασί (Ρομπόλα) ή την Κεφαλλονίτικη μπύρα που κατασκευάζεται στην Σάμη.
Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να γνωστοποιηθεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός προς τα νησιά μας. Με τις δράσεις αυτές, όχι μόνο αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα προς την Κεφαλονιά , αλλά ενισχύουμε έτσι την συνεργασία της Π.Ι.Ν. με σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα την τουριστική κίνησης ενός προορισμού.
Πηγές: https://bit.ly/2I9uF82
Δεν υπάρχουν πηγές για το αυτούσιο κείμενο
http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/zakinthos/ert-zakynthoy-topikes-kai-perifereiakes-eidiseis-47/
“Με τις δράσεις αυτές, όχι μόνον αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά μας, αλλά εδραιώνεται η συνεργασία της Π.Ι.Ν με σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα την τουριστική κίνηση ενός προορισμού”