Επιστημονική Ημερίδα: «Τέχνη και Επικοινωνία: Οι Προκλήσεις των Ψηφιακών Μέσων»

amfitheatro gerasimos arsenis

Το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα «Τέχνη και Επικοινωνία: Οι Προκλήσεις των Ψηφιακών Μέσων», στο αμφιθέατρο Γεράσιμος Αρσένης του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα αυτή καθώς και η ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τα προγράμματα Erasmus+, που προηγήθηκε τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αποτελούν εκδηλώσεις – ορόσημο, όχι μόνο για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς αποτελούν τις πρώτες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και του πρώην Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων μετά τη συγχώνευσή τους. Συγκεκριμένα η ημερίδα αυτή αποτελεί μια επιτυχημένη σύμπραξη των Τμημάτων Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Υπό το συντονισμό του πρώην Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Δραγώνα η πρώτη ομιλία ήταν του Προέδρου του Τμήματος Ψηφ. Μέσων και Επικοινωνίας, κυρίου Σπύρου Πολυκαλά «Η επικοινωνία στην εποχή των ψηφιακών μέσων: ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προκλήσεις».

 

Ακολούθησε η ομιλία του Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, κυρίου Ανδρέα Φλώρου, όπου έγινε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική γνωριμία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και τις δράσεις του.

 

Λόγω της έκτακτης απουσίας του κυρίου Γεώργιου Ηλιάδη, αναπλ. καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, μίλησαν δύο άλλα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος, ο κύριος Αγησίλαος Κονιδάρης, ο οποίος μίλησε για την είσοδο των ψηφιακών τεχνολογιών στη μουσική βιομηχανία και ο κύριος Ανάργυρος Κουμπαρέλης που παρουσίασε μια σύγκριση του δημιουργικού των έντυπων και των ψηφιακών διαφημίσεων του τομέα του τουρισμού.


Στη συνέχεια ο λέκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, κύριος Κώστας Πετράκης έθεσε ένα δημιουργικό ερώτημα σχετικά με την τέχνη τα ψηφιακά μέσα που μπορεί αυτή να χρησιμοποιεί και τον μεταμοντερνισμό.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πολύ ενδιαφέρον και παραγωγικό «στρογγυλό τραπέζι» με θεματική «Τέχνη και Επικοινωνία στην εποχή των Ψηφιακών Μέσων: ακαδημαϊκές συνέργειες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» το οποίο συντόνισε ο κύριος Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, αναπλ. καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές από το κοινό.

Η ημερίδα αυτή ήταν πολύ σημαντική για την νέα διευρυμένη ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πελάγους. Αναμένουμε κι άλλες παρόμοιες ενέργειες στο εγγύς μέλλον!