Ένα ταξίδι γαστρονομίας στην Τήνο.
Το Tinos Food Paths είναι ένα γαστρονομικό γεγονός με διάρκεια μιας εβδομάδας όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο από μια ομάδα σεφ και γνώστων της γαστρονομίας, στο νήσι της Τήνου με σκοπό να προωθηθούν τα προϊόντα και η κουλτούρα της στον υπόλοιπο πλυθησμό της χώρας.
Η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού:
Το Tinos Food Paths σημαίνει κουλτούρα, σημαίνει γαστρονομία, σημαίνει ομάδα! Με αυτήν την βασική αρχή λοιπόν άρχισε όλη η ιδέα του Tinos Food Paths πριν ακριβώς από τέσσερα χρόνια, όταν και οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και τα γαστρονομικά μυαλά του νησιού, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό.. την ανάδειξη της πραγματικής ομορφιάς του νησιού! Έκτοτε θα καθιερωνόταν για το νησί μια ειδική εκδήλωση με διάρκεια μιας εβδομάδας κατά την οποία θα προσφερόταν στον κόσμο μια ευκαιρία για αμέτρητες και αξέχαστες εμπειρίες!
Το πρόγραμμα όπως αναφερθήκαμε έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, και φέτος (όπως άλλωστε και κάθε χρόνο) οι “Τηνιακοί” φρόντησαν να μας κρατήσουν αρκετά απασχολημένους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον δεν έλειψε καθόλου, αντιθέτως αποκορυφόνωνταν ολοένα και περισσότερο!
Μια αναλυτική ματιά του φετινού προγράμματος:
Κυριακή 6/5
Πάρτυ έναρξης κατά της 21:30 με την παρέα του Difford’s guide, η οποία επιχείρησε να ανοίξει το φετινό Tinos Food Paths με μια αρκετά δροσιστική πρόταση, στήνοντας το Aegean Cocktails and Spirits Pop up Bar, όπου τα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας παρουσιάσαν τις δικές τους τεχνικές στον τομέα των ποτών.
Δευτέρα 7/5
Η εκδήλωση συνέχισε δυναμικά υπό την οδηγία των δύο βραβευμένων σεφ Στέλιο Παρλιάρο και Ηλία Μαμαλάκη από νωρίς το μεσημέρι οι οποίοι έβαλαν την δική τους πινελιά σε αυτη την εκδήλωση έτσι ώστε στη συνέχεια να επακολουθήσουν και 2 σεμινάρια περί κοκτέιλ και όσπριων.
Τρίτη 8/5
Πρωινό ξύπνημα με άρωμα αλκόολ δέχθηκαν οι συμμετέχοντες, καθώς η μανία των κοκτέιλ έδωσε από νωρίς άλλη γεύση στη μέρα τους, για να επακολουθήσουν ένα σεμινάριο για τα παστά, ένα για τα παγωτά παρασκευασμένα με Τηνιακά προϊόντα και δύο ακόμη συνταγές με κύριο υλικό τα θαλασσινά.
Τετάρτη 9/5
Ξεκούραστοι από την προηγούμενη μέρα πλέον, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να παρακολουθήσουν υπό την δύση του ηλίου την παρασκευή μιας ιδιαίτερης συνταγής ονόματι “Μπρουσκέτα Κενταύρου”, καθώς και άλλα δύο σεμινάρια με θέμα τα αποστάγματα και τους μεζέδες.
Πέμπτη 10/5
Πρωινό ξύπνημα με Τηνιακό πρωινό με επακολουθία τρεις συνταγές.. λουκούμια με πετιμέζι, ταμπουλέ με λούζα και μπύρα και σοκολάτα με τηνιακό τυρί, αρνίσια γλυκάδια με αγκινάρες και κολοκυθάκι Αιγαίου.
Παρασκεύη 11/5
Άρωμα κρασιού απέκτησε η ατμόσφαιρα καθώς την ημέρα ξεκίνησε ένα ειδικό σεμινάριο γι’ αυτό με δυο συνταγές ως ακολουθία να αποκορυφώνουν την βραδιά.
Σάββατο 12/5
Παιδικές πινελιές δόθηκαν νωρίς το πρωί, με τα παιδιά να αποκτούν πρόσβαση στον κόσμο της γαστρονομίας για να επακολουθήσουν ύστερα τρία γαστρονομικά και ανθρωπιστικά σεμινάρια και μια “τηνιακή” συνταγή.
Κυριακή 13/5
Ένα αξέχαστο πάρτυ λήξης και ξεφαντώματος!
Συνοψίζοντας την εκδήλωση αυτή ομολογώ ότι αποτελεί μια αξιοσημείωτη προσπάθεια από τους κατοίκους του νησιού να αναδείξουν την ομορφιά που κρύβει αυτός ο τόπος και να τον ξεπλύνουν από αυτόν τον “εκκλησιαστκό” χαρακτήρα που του έχει εμπεδώσει ο υπόλοιπος κόσμος και θεωρώ πως έχουν κάνει μια περίφημη δουλειά!