Το Αργοστόλι, διαθέτει πολλά αξιοθέατα και μέρη τα οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς επισκέπτης.
Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Κεφαλληνίας. Η Κεφαλλονιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Επτανήσων. Ας δούμε λοιπόν μαζί τι δεν πρέπει να χάσει κάποιος που θα επισκεφτεί το Αργοστόλι.
Μεταφερόμαστε λίγο πίσω στο χρόνο, περίπου στο 1810, τότε ήταν η εποχή που τα Επτάνησα ήταν ιδιοκτησία των Άγγλων και όπως όλα τα Επτάνησα έτσι και η Κεφαλλονιά είχε Άγγλο κυβερνήτη. Ένας από τους σημαντικότερους ήταν ο De Bosset. O De Bosset είχε εκτελέσει πολλά έργα στο Αργοστόλι, ένα από αυτά ήταν και η Γέφυρα του Αργοστολίου, γνωστή και ως De Bosset Bridge (Γέφυρα Δεβοσέτου).
Το παραπάνω έργο του Άγγλου κυβερνήτη, κατασκευάστηκε το 1813 και ήταν ξύλινο. Η γέφυρα ενώνει την πόλη του Αργοστολίου με την απέναντι πλευρά πού οδηγεί στη Σάμη. Στην μέση της Γέφυρας Δεβοσέτου συναντάει κανείς την «Κολόνα», ένα μνημείο όπου έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των κατασκευαστών της γέφυρας.
Και επιστρέφουμε στο σήμερα καθώς η Γέφυρα Δεβοσέτου είναι ένα από τα μνημεία που νησιού που δεν πρέπει να χάσει κάποιος.
Εφόσον λοιπόν αναφερθήκαμε προηγούμενος σε αξιοθέατα στο Αργοστόλι, θα συνεχίσουμε με ακόμη ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραληφθεί, το Φανάρι. Το Φανάρι δημιουργήθηκε περίπου το 1928 με δημιουργό τον J.P.Kennedy και βρίσκεται στην αρχή του κόλπου του Αργοστολίου σε μια περιοχή που ονομάζεται Άγιοι Θεόδωροι. Δυστυχώς, οι σεισμοί που πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλλονιά το 1953, οδήγησαν στην καταστροφή του φάρο ο οποίος όμως ανακατασκευάστηκε με βάση τα αρχικά σχέδια του.
Λίγο πριν φτάσει κάποιος στο Φανάρι των Αγ. Θεοδώρων δεν θα του περάσει απαρατήρητη στο δεξί του χέρι μια ταμπέλα που δείχνει ότι δεξιά βρίσκονται οι γνωστές Καταβόθρες ή αλλιώς Θαλασσόμυλοι. Η Κεφαλλονιά ως γνωστών φημίζεται για τα μυστήρια που συναντάει κανείς, σε ένα από αυτά τα μυστήρια ανήκουν και οι Καταβόθρες. Αρκετό διάστημα ασχολήθηκαν οι επιστήμονες για να καταλάβουν το μυστήριο των Καταβοθρών. Με την χρήση βαφής διέλυαν το μυστήριο δύο γεωλόγοι το 1963 οι οποίοι πήραν την απόφαση να ρίξουν 160 κιλά βαφής σε μια από τις καταβόθρες ώστε να δουν τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν ίχνη από την βαφή περίπου δύο εβδομάδες αργότερα σε πηγές 14 χλμ. μακριά όπως επίσης και στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη.
Ας επιστρέψουμε λίγο στο ιστορικό κομμάτι της Κεφαλλονιας για να δούμε το Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας ACQUI. Πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο βρίσκεται κοντά στα δύο προηγούμενα μέρη.
Το συγκεκριμένο μνημείο είναι προς τιμήν των στρατιωτικών της Μεραρχίας Acqui, δηλαδή της ιταλικής φρουράς της Κεφαλλονιάς το 1943, που έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανούς.
Μην παραλείψετε να βάλετε στο πρόγραμμα σας και μια βόλτα στο λιμάνι του Αργοστολίου όταν το επισκεφτείτε. Πρόκειται για ένα από τα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου και αξίζει να περπατήσετε στην παραλία με μια τόσο ωραία και φυσική θέα δίπλα σας. Φυσικά αν έχετε όρεξη και ελεύθερο χρόνο στην διάθεση σας θα πρότεινα να συνεχίσετε μέχρι το τέλος του λιμανιού που οδηγεί μέσα στο δάσος του Κούταβου.