Ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού και σχεδιασμός UX

images

Τίτλος άρθρου: Ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού και σχεδιασμός UX: Μια μελέτη για την ολοκλήρωση ενός σεναρίου με κοινή προσαρμογή

 

Πηγή: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950584922001690

 

Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Αργυρίου

 

Τι προσπαθεί να βρει το άρθρο;

  1. Το άρθρο ερευνεί την ευελιξία μεταξύ τους σχεδιαστές εμπειρίας χρήστη (UX) και τους προγραμματιστές λογισμικού (software developers). Οι συντάκτες προσπαθούν να επιλύσουν το θέμα ενσωμάτωσης, με μία ιδέα ονόματι Agility, μεταξύ αυτών των τεχνικών ρόλων για να δημιουργηθεί μία πιο επιτυχημένη διεργασία σε μία Δανική εταιρεία λογισμικού και στο μέλλον της ανάπτυξης λογισμικού.

H μεθοδολογία έρευνας του άρθρου.

  1. Η μεθοδολογία έρευνας του άρθρου είναι η μελέτη περίπτωσης (case study). Η βασική μελέτη έγινε με την συνεργασία υπαλλήλων όπως σχεδιαστές UX, UX analysts και διαχειριστές των project. Ενώ αυτοί χρησιμοποιούσαν τρόπους όπως το upfront design και το “work in parallel”, οι ερευνητές της μελέτης έλυναν τα βασικά ερωτήματά τους την ώρα της διεργασίας τους.

Τα ερωτήματα που θέτει.

  1. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν στο άρθρο είναι μία, όπου οι συντάκτες ρωτούν πώς μπορούν οι ενσωματωμένες διαδικασίες σχεδίασης UX και ανάπτυξης λογισμικού να διατηρήσουν την ευελιξία τους και υπάρχουν απορίες με βάση την αναζήτηση ευελιξίας και τον τρόπο μεθοδολογίας από την βιβλιογραφία των UX designers, όπως την κριτική του Adeola Wale-Kolade και την γνώση της Δανικής εταιρείας λογισμικού, Mjølner Informatics.

Τα αποτελέσματα που έχει βρει.

  1. Τα αποτελέσματα του άρθρου δείχνουν ότι η ενσωμάτωση στην Agility μεταξύ τους σχεδιαστές εμπειρίας χρήστη (UX) και τους software developers με κοινή προσαρμογή ήταν επιτυχής. Αλλά, αποδείχθηκε στο εργαστήριο παρακολούθησης όπου εργαζόταν οι υπάλληλοι ότι οι συνεργασία τους άρχισε να μην λειτουργεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα συμπεράσματα του.

  1. Τα συμπεράσματα είναι θετικά. Το project Agility, τελικά, κάνει την διαφορά στο προγραμματισμό λογισμικού και ενσωματώνει τους δύο βασικούς ρόλους της ανάπτυξής του, τον σχεδιαστή εμπειρίας UX και τον software developer.

 

       Ο ρόλος του σχεδιαστή UX είναι εξίσου σημαντικός όσο και ενός software developer. Η ενσωμάτωση αυτών των ρόλων θα φέρει την απόλυτη αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη λογισμικού και η μελέτη της Δανικής εταιρείας το αποδεικνύει. Επίσης, βλέπουμε πως στην χώρα μας υπάρχει πλέον μεγάλη ζήτηση στο επάγγελμα του UX designer.